Het Millenniumjaar 2000

 

F.F. of Limburg viert zijn  "Magic 2000" exchange.

Alhoewel the F.F. of Accra, Ghana ons op het allerlaatste ogenblik in de steek liet, was de exchange toch "Magic". De ganse week verliep vlekkeloos en iedereen heeft met volle teugen genoten van de uitstappen naar Brussel en Antwerpen, alsook van de stijlvolle "Magic Millennium Farewell Party". Een schitterend decor en champagne in overvloed  op de vroege ochtend van 01 janiari 2000 waren "a great ending to the new beginning". 

Voor het bezoek aan Tongeren en de officiële ontvangst op het stadhuis werden een 12-tal asielzoekers van het opvangcentrum van Bevingen uitgenodigd. Wij bouwen enthousiast verder aan een wereld van vriendschap en vrede en zullen dit doen met iedereen ongeacht hun  huidskleur, religie of politieke opvatting.  

ED Jean-Marie Defresne

Hierbij enkele sfeerbeelden van de "Magic 2000" exchange. Dubbelklik op de eerste foto om een groter formaat te bekomen.
 

  1. The F.F. Limburg Magic 2000 exchange.
  2. F.F. Limburg-leden & asielzoekers op de officiële ontvangst te Tongeren.
  3. Oudejaarsavond - Magic Millennium viering.
  4. Millennium farewell concert ten Huize van onze leden Rita en Michel.

 Moin, moin, de welkomstroep uit Varel, sloeg in als een bom.

Van 18 tot 23 mei waren wij met 16 Limburgse ambassadors te gast bij de Friendship Force of Varel in Oostfriesland aan de Noordzee. Al vlug maakten wij kennis, niet alleen met de  Duitse "Tüchtigkeit", maar ook met de Duitse "Gemütlichkeit".  De organisatie verliep voortreffelijk zoals het de Duitse "Gründligkeit" past. De gastheren en vooral de dames( in de Duitse huishoudens dragen de vrouwen de broek) wilden ons de onmiddellijke omgeving en de plaatselijke cultuur, geschiedenis en natuur leren kennen.  Wij bezochten een rododendronpark en de vriendschap werd gestimuleerd door een lekkere "schnaps". In het kuuroord "Bad Zwischenahn" maakten wij een geleide stadswandeling. Een bezoek aan de Vareler Molen was een must en in de gezellige "Rütteler Mühle" hebben wij samen gezongen, gelachen en lekker gegeten tijdens de farewell party. Als sluitstuk van de exchange was er nog het bezoek, met gids, in het kasteel van Varel en een gezellige "Stadtbummel" in het lieflijke stadje. Het afscheid, waar veel gehugh werd, was in feite geen farewell, maar eerder een "aufwiedersehen" volgend jaar in Limburg. 

ED Cécile Bouchet

 

Van 11 tot 17 augustus was de F.F. West of Scotland op bezoek in Limburg.

De hoogtepunten van deze exchange waren Alden Biesen, Tongeren, het openluchtmuseum van Bokrijk en een geleid bezoek  aan Brugge (ja - hoe kan het anders - geleid door Jan). Deze mooie exchange werd afgesloten met  ons "Club Zomerfeest" in de feestzaal "De Kei" te Diepenbeek.

ED Wilfried Daemen