2016 - 30 jaar Friendship Force Limburg!


Nieuwjaars/voorjaarsactiviteit: een geleid bezoek aan Gent op zaterdag 27 februari 2016.

Zaterdag morgen verzamelden een 3-tal leden (Arthur, Willy en Lucianne) aan het station van Diepenbeek voor de uitstap naar Gent. De weergoden waren hun gunstig gezind, maar zoals het gezegde zegt: reizen met de trein is steeds een avontuur. Door inside info waren wij verplicht onze route te wijzigen om niet te laat in Gent aan te komen. Ter plaatse aangekomen, kregen wij het gezelschap van Armand, Kathleen, Danny en Greta. Samen gingen wij met tram 1 richting Gravensteen waar wij verwelkomd werden door Vera, Marie-Christine en Sonja. Met deze groep brachten wij een geleid bezoek aan Gent. Wij vertrokken aan de toeristische dienst (Oude Vismijn) en bezochten achtereenvolgens o.a. de Gras-en Korenlei, Het Groot Vleeshuis en de Open Stadshal. Onderweg werden wij getrakteerd op Gentse lekkernijen zoals ham, cuberdons en Tierenteynse mosterd. De dag werd afgesloten met een gezellig diner.

Hierbij vindt U ook enkele sfeerbeelden. Klik op de eerste foto om een groter formaat te bekomen.

 

 1. Nieuwjaars/voorjaarsactiviteit Gent.
 2. Oude Vismijn Gent.
 3. Graslei-Korenlei Gent.
 4. Groot Vleeshuis Gent.

Algemene ledenvergadering met bestuursverkiezingen op zaterdag 16 april in de feestzaal "De Plak".

De algemene ledenvergadering zal voortaan doorgaan in het voorjaar. Iedereen was aangenaam verrast door de vrij ruime opkomst voor deze jaarvergadering. Dit jaar waren er ook bestuursverkiezingen. Met luid handgeklap werd ons nieuw bestuurslid, Edith Vrijens, ingehaald en werd het nieuwe bestuur bevestigd. Tijdens het gezellige samenzijn werd uittredend bestuurslid, Jean-Marie, ruim in de bloemetjes (of was het eerder wijn?) gezet. De voorzitter bedankte Jean-Marie voor zijn niet aflatende inzet gedurende 27 jaar. Hij gaat met pensioen als bestuurslid, maar blijft uiteraard lid van zijn geliefde club.

Hierbij vindt U enkele sfeerbeelden. Klik op de eerste foto om een groter formaat te bekomen.

 1. Aandachtige toehoorders op de jaarvergadering.
 2. Ons nieuwe bestuurslid, Edith Vrijens.
 3. Gezellig samenzijn.
 4. Onze ere-voorzitter geniet van het gezellige samenzijn.

 
Uitgaande exchange naar de F.F. of Beieren, Zuid-Duitsland van 21 tot 25 april 2016.

E.D. Willy

Hierbij vindt U ook enkele sfeerbeelden. Klik op de eerste foto om een groter formaat te bekomen.

 1. Outbound exchange F.F. Limburg to F.F. Bayern, Deutschland.
 2. F.F. of Limburg in Nürnberg.
 3. In de regen, niet in Regensburg, maar in Bamberg.
 4. Geen regen in Regensburg.

 

Van 09 tot 15 augustus vierde de Friendship Force of Limburg zijn 30-jarig bestaan.

Ter gelegenheid van deze verjaardag, die zeker niet onopgemerkt is voorbijgaan,  bood de club  een internationale exchange aan met als thema "Discover Belgium and her Beers".  Een heel geslaagde exchange met een internationaal gezelschap.

Van dinsdag 9 augustus tem maandag 15 augustus kreeg Friendship Force Limburg het bezoek van FF Durham en FF Adelaide. Na de ontvangst aan het station van Diepenbeek ging het richting gastgezin.
Op woensdag hadden wij een eerste afspraak aan het Grevenbroeck museum in Hamont Achel. Nadien ging het verder richting Achelse Kluis. Het officiële gedeelte vond plaats in het gemeentehuis van Hechtel-Eksel in het bijzijn van Schepen Nele Lijnen. De dag nadien stond Hapje Stapje op het programma. Een culinaire wandeling doorheen de studentenstad bij uitstek: Leuven. Vrijdag werden wij getrakteerd op een uiteenzetting door de Gentse professor Dennis De Keukeleire over het belangrijkste element van het vloeibare goud: de hop. In het bijzijn van 30-tal bierliefhebbers konden wij genieten van een 8-tal Limburgse bieren vergezeld van bijpassende kazen. Na de uiteenzetting sprak iedereen dezelfde taal: de taal van de vriendschap. Op zaterdag stond onze culinaire hoofdstad Hasselt op het programma. In de voormiddag de binnenstad en in de namiddag de Japanse tuin. ’s Zondags brachten wij een bezoek aan Tongeren waar ook de Farewell party plaats vond. Nu was de tijd aangebroken om afscheid te nemen. Het verhaal eindigde op maandag op dezelfde plaats als waar het allemaal begonnen was nl het station van Diepenbeek.
Bij deze wil ik dan nogmaals iedereen bedanken voor zijn bijdrage bij deze exchange. Zonder de vrijwillige inzet van onze gastgezinnen was het onbegonnen werk om deze exchange tot een goed einde te brengen.
 

E.D. Arthur


Hierbij vindt U enkele sfeerbeelden. Klik op de eerste foto om een groter formaat te bekomen.

 

 1. Aankomst ambassadors in Diepenbeek.
 2. Officiële ontvangst van de ambassadors in Hechtel-Eksel.
 3. Lezing van prof Dennis De Keukeleire over bier, hop en kaas.
 4. Farewell party in Bazilik te Tongeren.

Deelname aan de Verenigingenbeurs in Diepenbeek.

Op 29 oktober heeft onze club deelgenomen aan de Verenigingenbeurs in Diepenbeek.Een mooi verzorgde stand en heel wat geïnteresseerden.

Hierbij vindt U enkele sfeerbeelden. Klik op de eerste foto om een groter formaat te bekomen.
 

 1. De Friendship Force of Limburg.
 2. Onze stand op de Verenigingenbeurs te Diepenbeek op 29 oktober.
 3. Cécile informeert een geïnteresseerde.

Download de bijlages bij deze pagina: