2011 - 25 jaar Friendship Force Limburg!

Nieuwjaarsactiviteit op 5 februari 2011: bezoek aan Lier.
 

Niet met 12, zoals de apostelen, maar wel met 25 aandachtige Friendship Force volgelingen, ging onze gids op stap door Lier. Op deskundige wijze werden wij op de hoogte gebracht van de geschiedenis van de stad. Plots doken de schimmen van Felix Timmermans, Zimmer en andere schapenkoppen weer op. Het roemrijke verleden met de Koninklijke Kadettenschool, het 2de artillerie bataljon van het Belgische leger en de befaamde Rijksnormaalschool kwam weer even tot leven. In het wondermooie begijnhof keerde de ingetogen rust van het stille stadje weer. Rust? ... nee hoor ... in de Zimmertoren, werden wij bruusk weer herinnerd aan het onverbiddelijk voorbijtikken van de tijd. Blijkbaar is het toch niet ‘En Waar de Klokke Bleef Stille Staan’ Felix. Deze heerlijk leuke dag werd afgesloten in een gezellige sfeer en met een lekkere maaltijd.
 

Hierbij vindt U enkele sfeerbeelden van de nieuwjaarsactiviteit. Klik op de eerste foto om een groter formaat te bekomen.

 

 1. Nieuwjaarsactiviteit 2011 - bezoek aan Lier.
 2. De Schapenkoppen (naam gegeven aan de inwoners van Lier).
 3. F.F Limburgers te Lier.
 4. De gids en zijn volgelingen.

Werelddag van de vriendschap - 2 april 2011 - geleide wandeling in de Voerstreek. 

 

Naar aanleiding van de werelddag van de vriendschap stond ook Seniora Primavera erop om deel te nemen aan onze wandeling. Onder leiding van onze enthousiaste gids werden ons de mooiste plekjes getoond en geen enkel wilde plantje is ons heden nog onbekend. Met een lekker Voerens Drupke en smakelijke "boudins", kuierden wij gezellig naar de “Afspanning De Swaen”. Daar genoten wij nog van een lekker diner. 

Hierbij vindt U enkele sfeerbeelden van deze activiteit. Klik op de eerste foto om een groter formaat te bekomen.

 

 1. De gids en zijn F.F. of Limburg discipelen.
 2. Best lekker, nietwaar Ninka?
 3. De wandelaars.
 4. Diner in de Afspanning De Swaen.

Happy 25th anniversary Friendship Force of Limburg!
 

Limburg , Limburg allein

Dao woo ich geboare bin,
Woo m’n awwesjhoes nog steijt.
De taal, die ich toch zo gouwd kin,
Woo ich haw mien leif en leijd.
Limburg , Limburg allein
Dao geit niks boave
Zo is t’r mer ein
 

En ook met Friendship Force het Limburgs Volkslied de wereld rond... dubbelklik op de link en bekijk Gerard en zijn internationale koorleden op youtube.
 

Van 9 tot 15 augustus ontving onze club 26 ambassadors van de F.F. of Chicago, USA, alsook 5 ambassadors uit Moskou, 1 uit Japan, 1 uit Roemenië en 1 uit Canada.
Een heel gevarieerd programma met op woensdag 10 augustus een bezoek aan het brouwerij museum te Bocholt en de officiële verwelkoming in het prachtige stadhuis van Bree. Op donderdag 11 augustus een echte Haspengouw-dag met een fruitbedrijf in de voormiddag en de stad Borgloon in de namiddag. De lekkere wijn van de Gilde der Loonse Wijnluyden kon ons allen bekoren. Op vrijdag een bezoek aan Brugge met wie anders dan onze ere-voorzitter Jan Voets als gids.

Het hoogtepunt werd het " Friendship Force of Limburg 25th anniversary" - feest op zondag 14 augustus. Het stijlvolle officiële gedeelte met speechen van Arthur Smeers, onze voorzitter, de burgemeester en de schepen Leroux van Diepenbeek, van Cécile Bouchet, lid van de board van F.F.I. en van de verantwoordelijken van de aanwezige F.F. - clubs werd opgeluisterd door het koor "Het Volgende Punt" en door de fluitiste Maria Filipyeva.
Fotoboeken, slide shows en heel wat beeldmateriaal illustreerden de fantastische ervaringen en de avonturen van ambassadors en gastgezinnen.
Nadien verklaarde de moderator het buffet voor geopend voor de 150 aanwezigen.

Op maandag werden alle stramme spieren weer losgereden tijdens de railbike te As. En tenslotte, op dinsdag, vertrokken de ambassadors op een 5-daagse reis naar Brussel, Caen en Parijs.

Bekijk de fotogalerij en klick op Jean-Marie.

Hierbij vindt U enkele sfeerbeelden van deze activiteit. Klik op de eerste foto om een groter formaat te bekomen.

 

 1. F.F. Limburg - 25th anniversary.
 2. Officiële ontvangst in het prachtige gemeentehuis van Bree.
 3. F.F. Limburg - fruitdag.
 4. Fluitiste Maria Filipyeva - viering 25-jaar F.F. Limburg.

Van 29 oktober tot 9 november: bezoek aan de F.F. of Azrou, Morocco.Op 29 oktober 2011 vertrokken zeven leden van onze club en twee leden van de club van Leuven op reis naar Marokko.
In Casablanca werden wij opgewacht door Lotfi Lamrani (voorzitter van de club van Friendship Force van Azrou). Hij heeft ons gedurende de ganse reis begeleid. Deze reis was een echte inleefreis waar wij ook door het logeren bij een drietal gastgezinnen konden kennis maken met de echte Marokkaan, zijn cultuur en zijn levenswijze.Het land is adembenemend mooi met heel veel contrasten. Soms verbleven wij in de woestijn met vrij hoge temperaturen en een dag later moest ons busje zich een weg banen door de sneeuw in de Midden-Atlas . Wij maakten ook kennis met enkele toeristische troeven van het land zoals de keizerlijke steden, souks, markten, de Hassanmoskee van Casablanca enz....
Deze Friendship Forcereis was een succes. Wij zijn allen verrijkt en met een frisse kijk op de Marokkaanse samenleving teruggekomen.

Hierbij vindt U enkele sfeerbeelden van deze activiteit. Klik op de eerste foto om een groter formaat te bekomen.
 

 1. F.F. Limburg to F.F. Azrou, Morocco.
 2. Bezoek Marokko.
 3. Bezoek Marokko.
 4. Bezoek Marokko.

Algemene ledenvergadering op zondag 20 november in de zaal "De Kei" te Diepenbeek.
 

Onze jaarvergadering werd een fijne bijeenkomst, bijgewoond door een 40-tal leden. Gezellig babbelen en nakaarten over het voorbije jaar. Nieuwe plannen werden gesmeed voor 2012. Wij mochten ook weer enkele nieuwe mensen begroeten, zodat de toekomst van de F.F. of Limburg verzekerd blijft.

Hierbij vindt U enkele sfeerbeelden van deze activiteit. Klik op de eerste foto om een groter formaat te bekomen.


 

 1. Algemene ledenvergadering op 20 november.
 2. Aandachtige toehoorders tijdens de jaarvergadering.
 3. Bestuur F.F. Limburg.
 4. Zo fietsen wij 2012 in!