Terugblik

 

Inkomende exchange: the Friendship Force of Limburg ontvangt de F.F. of Mundo Maya, Mexico  van 07 juli tot 13 juli 2018.

 

Met enkele uren vertraging kwamen de 12 Ambassadors van de club Mundo Maya uit Tuxtla, Gutiérrez, Mexico, in Zaventem aan. Met de trein ging het naar Diepenbeek voor een korte briefing in de Ploeg.
Omwille van een geplande staking van het spoor, hadden we Antwerpen en Brussel na elkaar op het programma. Het Rubenshuis, de kathedraal, de Brusselse Grote Markt en de St-Hubertus- galerij mochten niet ontbreken.
Voor beide steden en voor Hasselt hadden we een Spaanse gids bekomen, geen overbodige luxe. In het Wijnkasteel van Genoelselderen en in de brouwerij van Wilderen vertaalde Cecilia, één van de deelnemers, vlot van het Engels naar het Spaans.
Het bezoek aan het Vijverkafee te Diepenbeek met barbecue was zeker een topper. Als afsluiter was er de Farewell party in het Koetshuis te Bokrijk, eveneens voor herhaling vatbaar. Met de uitnodiging om hun ook in Mexico te komen bezoeken namen we afscheid.
Op vrijdag reden ze nog met de trein via Brugge om de dag nadien naar Madrid te vliegen. Een geslaagde exchange, met dank aan alle hosting families en de deelnemers aan de activiteiten.

E.D. : Willy

Hierbij enkele sfeerbeelden. Klik op de eerste foto om een groter formaat te bekomen.

 

  1. Aankomst van de Mexicaanse ambassadors in de luchthaven te Zaventem.
  2. F.F. Mundo Maya bezoekt Brussel.
  3. Bezoek brouwerij te Wilderen.